Kabouterkoning Kyrië avonturenpad

Klein kaboutermeisje op bezoek

Kabouterkoning Kyrië Avonturenpad
Samen met de (klein)kinderen genieten van de prachtige omgeving van het Koebosch in Hoogeloon. Door het kabouterkoning Kyrië Avonturenpad is dit nog leuker. Het avonturenpad van ongeveer 2,5 km lang, is  gratis te bezoeken. Kabouterkoning Kyrie is een volksverhaal uit het Noord-Brabantse Hoogeloon. Volgens de verhalen was Kabouterkyrie de leider van de kabouters die in Kempen leefde. De kabouters gingen 's nachts op pad om de boeren en huizen uit de omgeving te helpen. Tijdens de wandelroute kom je langs avonturenpunten, waar de  kinderen spelletjes en activiteiten kunnen doen die in het teken staan van Kabouter Kyrie en de natuur. Genieten voor het hele gezin! Het is niet geschikt voor mindervaliden, kinderwagens en rolstoelen! Een plattegrond van de route is  op te halen bij Restaria Mainstreet aan de Hoofdstraat 64 in Hoogeloon. Check hun openingstijden op de website: Restaria Mainstreet…

Kabouterkoning Kyrië Avonturenpad
Samen met de (klein)kinderen genieten van de prachtige omgeving van het Koebosch in Hoogeloon. Door het kabouterkoning Kyrië Avonturenpad is dit nog leuker. Het avonturenpad van ongeveer 2,5 km lang, is  gratis te bezoeken. Kabouterkoning Kyrie is een volksverhaal uit het Noord-Brabantse Hoogeloon. Volgens de verhalen was Kabouterkyrie de leider van de kabouters die in Kempen leefde. De kabouters gingen 's nachts op pad om de boeren en huizen uit de omgeving te helpen. Tijdens de wandelroute kom je langs avonturenpunten, waar de  kinderen spelletjes en activiteiten kunnen doen die in het teken staan van Kabouter Kyrie en de natuur. Genieten voor het hele gezin! Het is niet geschikt voor mindervaliden, kinderwagens en rolstoelen! Een plattegrond van de route is  op te halen bij Restaria Mainstreet aan de Hoofdstraat 64 in Hoogeloon. Check hun openingstijden op de website: Restaria Mainstreet
Koningkyriepad (het verhaal)
Het leven was niet altijd goed in het Brabantse land. De boeren moesten er hard werken. En ondanks al het ploegen, poten en mesten bracht de arme zandgrond, weinig op. De boerderijen waren relatief klein. Tegenslagen als een te nat  seizoen, hadden vaak rampzalige gevolgen. Troost en hoop vonden ze in hun katholieke geloof, maar ook in kabouterverhalen. De goedhartige wezens klaarden in het geheim klusjes voor een zieke of hulpbehoevende boer. Of was het toch de onderlinge saamhorigheid van de boeren in de buurt?



Locatie